De ISPS-code

Ons team van havenbeveiligers is specifiek opgeleid en getraind om professionele Havenbeveiliging toe te passen. Zij verrichten van tal van beveiligingswerkzaamheden ten behoeve van havenfaciliteiten en ter bestrijding van terrorisme Hierbij ligt de nadruk op het tegengaan van ongecontroleerd in- en uitgaand personen- en goederenverkeer waarbij eerder genoemde richtlijn ISPS en de Nederlandse Havenbeveiligingswet als uitgangspunt dient.
Is uw havenbedrijf een potentieel doelwit voor criminele activiteiten. Loopt uw havenbedrijf gevaar voor dreiging uit verschillende hoeken? Sinds de internationale code en Europese verordening in 2005 bent u als bedrijf verplicht om maritieme beveiligingsmaatregelen te treffen. Havenbeveiliging is noodzakelijk om de internationale en Europese verordeningen te kunnen handhaven.
De ISPS-code is van toepassing op alle scheepvaart- en havenindustrieƫn. Zodra u actief bent in de haven valt u onder deze internationale code en moet uw havenbedrijf voldoen aan strenge veiligheidseisen. Maar hoe zit dat en hoe voorkom ik verassingen?
Interventieteam Nederland

|

Wat is de ISPS-Code en wanneer is deze code van kracht?

Nu vraagt u zich af wat houdt deze ISPS-code in en wanneer is deze code van kracht? We leggen u kort uit waar ISPS voor staat en waarom dit verplicht is!
De ISPS-code geldt voor:

Vracht & Passagiersschepen

Specifiek: die varen op internationale zeeroutes en vanaf bruto 500 ton tonnage met zich mee voortbewegen.

Mobiele platforms

Alle mobiele platforms op zee.

Terminals

Alle terminals en havenbedrijven waar de bovengenoemde schepen aanleggen.

Het ISPS-voorschrift verplicht een havenbedrijf of de scheepvaart tot organisatie van beveiliging van schepen en havenfaciliteiten. Dit betekent dat de veiligheidssituatie aan boord van schepen en op plaatsen waar schepen aanleggen in uw havenvoorziening beveiligd moet zijn. Om aan de veiligheidsvoorschriften te voldoen moet u kennis hebben van veel veiligheidsregels waar wij van op de hoogte zijn.

|

Port security door Royaal Security Services

Wij zijn specialist op het gebied van havenbeveiliging en terminal beveiliging. Dit betekent dat wij een compleet advies geven en u verder helpen om de veiligheidseisen te realiseren voor uw havenfaciliteit.

|

Wilt u zicht niet bekommeren over regel- en wetgeving?Ā Geeft uw port security uit handen. Kies voor de havenbeveiliging van Royaal Security Services!

Referenties

Franklin Offshore